عضو کمیسیون قضایی مجلس :

متن لایحه حجاب و عفاف، قانون‌مندی، قانون‌مداری، امنیت و آرامش را به جامعه القا می‌کند/اکثر مواد این مصوبه، فرهنگی است

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه رسانه‌ها روی تلاش کمیسیون در خصوص لایحه عفاف و حجاب تمرکز داشته باشند،گفت: ما مبانی را درباره لایحه حجاب مدنظر داشتیم که در صورت تصویب اگر مردم بشنوند، خوشحال می‌شوند.
 به گزارش خبرگزاری«ترسیم» ؛ حجت السلام مهدی باقری نماینده زنجان و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با تاکید بر اینکه لایحه عفاف و حجاب را به طور تخصصی، کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دنبال می‌کند، اما کمیسیون فرهنگی هم در این راستا با ما همکاری دارد؛ گفت: اصل هشتاد و پنجی کردن برخی موضوعات، یک ظرفیت قانون اساسی است که اتفاقاً مصداق خیلی خوب آن، بررسی لایحه حجاب و عفاف است که ضرورت اجتماعی کشور اقتضاء دارد که بعضی از بلاتکلیفی‌ها حل شود.

وی با بیان اینکه اکنون در مجلس، هم لایحه برنامه هفتم توسعه را پیگیر هستیم و هم در ادامه، قانون بودجه سالیانه را خواهیم داشت و به لحاظ آیین‌نامه‌ای اگر وارد بررسی لایحه حجاب و عفاف شویم، طبیعتاً وقت نداریم موضوع دیگری را در صحن مورد بررسی قرار دهیم؛ خاطرنشان کرد: بعضی مباحث به خاطر ویژگی‌های فنی که دارد باید در یک فضای حرفه‌ای و تخصصی‌تر بررسی شود. همکاران در مجلس به درستی این موضوع را تشخیص دادند که لازم است این لایحه طبق اصل ۸۵ بررسی شود وگرنه ما در صحن فرصت نداشتیم به آن بپردازیم.

اصل ۸۵ شدن لایحه حجاب سیاسی کاری نبود برای بررسی تخصصی بود

وی با تاکید بر اینکه اصل هشتاد و پنجی کردن لایحه عفاف و حجاب، اصلاً سیاسی‌کاری نبود،تصریح کرد: استفاده از  ظرفیت اصل هشتاد و پنج کاری کاملاً حرفه‌ای بود که وقتی به کمیسیون آمد، تمام پیشنهادهایی که در کمیته‌های فنی شکل گرفته بود، بررسی شد.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه همه ۱۵۰۰ پیشنهاد نمایندگان در خصوص لایحه عفاف و حجاب، در کارگروه‌ها و کمیته‌ها وارد و بررسی شد؛ گفت: حتی علاوه بر این ۱۵۰۰ پیشنهاد، دیدگاه‌های گوناگون و مبانی مختلف نیز از کارشناسان شنیده، تحویل و بررسی شد.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: الحمدلله با قطعیت می‌توانم بگویم چیزی که الان مصوبه کمیسیون است، توانسته ابعاد بسیار تخصصی را مورد بررسی قرار دهد که به گمان بنده اصلاً در صحن مجلس، این کار امکان، امکان‌پذیر نبود.

 وی با تاکید بر اینکه بررسی لایحه عفاف و حجاب در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در انتهای کار است و تنها مسائل جزئی در این رابطه وجود دارد؛ اظهار کرد: طبیعتاً، چون این لایحه توسط قوه قضاییه ارائه شده، امیدواریم با تغییراتی که به لحاظ قانونی اتفاق افتاده، شورای نگهبان به این لایحه اشکال وارد نکند و مثلاً نگوید این لایحه در قوه قضاییه یک شکل دیگری بود، چون تغییرات اساسی پیدا کرده است. این تغییرات تایید قوه قضاییه و دولت را نیاز دارد.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه در این لایحه به دلیل داشتن ابعاد مختلف به غیر از بحث کارشناسی و تخصصی، بحث اجرایی شدن آن برای ما بسیار مهم است؛ گفت: در ایام بررسی لایحه، نمایندگان قوه قضاییه و دولت را هم در کنار خود داشتیم. برای اینکه بتوانیم با کمترین خطا و قوت، قانون را اجرا کنیم و اجرای موفقی داشته باشیم، همه باید پای کار بیایند و کمک کنند و باید توانمندی‌های اجرایی نظام را در نظر بگیریم.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: طبق اصل ۸۵، چیزی که کمیسیون تصویب می‌کند، به صحن می‌آید و یک مدت آزمایشی برای آن در نظر گرفته می‌شود، یعنی نمایندگان رای می‌دهند که لایحه چند سال آزمایشی باشد. بعد از مشخص شدن زمان، به شورای نگهبان ارجاع داده می‌شود. ان‌شاءالله این روند، بعد از اربعین حسینی صورت بگیرد.

رسانه‌ها روی تلاش کمیسیون برای لایحه عفاف و حجاب تمرکز کنند

وی با تاکید بر اینکه با آسیب‌شناسی که امروز در حوزه حجاب انجام شده، یک بخش بسیار مهم و جدی آن نشان می‌دهد که مسئولان و نهاد‌ها کم‌کاری کرده‌اند؛ اظهار کرد:  نباید یک دختر نوجوان را در این داستان مقصر جلوه بدهیم. مردم باید بدانند که بخش عمده جرم‌انگاری‌ها مربوط به نهاد‌ها و مسئولان است. اکثر مواد این مصوبه، فرهنگی است و به سمت کار فرهنگی رفته‌ایم.

حجت السلام باقری در ادامه گفت: در جرم‌انگاری نسبت به مردم هم اصولی تعریف کرده‌ایم. اول با سرشبکه‌ها، مروجین و افرادی که به عمد قانون‌شکنی و بی‌عفتی می‌کنند و حقوق مردم را نادیده می‌گیرند، برخورد می‌شود. از این‌رو تا زمانی که با فردی که بقیه را آلوده می‌کند برخورد نکنیم، سراغ افراد آلوده شده نمی‌رویم. یعنی آن‌ها مخاطب ما در جرم‌انگاری‌ها نیستند. موضوع مثل اعتیاد است؛ آیا باید با افراد تولیدکننده، واردکننده و پخش‌کننده به صورت سازمان‌یافته برخورد کنیم یا با نوجوانی خطاکار که به دلیلی آلوده شده است، برخورد داشته باشیم؟

این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با تاکید بر اینکه لبه تیز جرم‌انگاری‌ها در برخورد موضوع ترویج‌دهندگان بی‌عفتی به سرشبکه‌ها می‌رسد و از این‌رو می‌تواند بخش بسیار زیادی از موضوع را حل کند؛ تصریح کرد:  اگر تندی و تیزی در مصوبات می‌بینید برای این است که متن قانون ان‌شاءالله بازدارنده باشد و وقتی مردم بدانند و ببینند که با افرادی که مروج هستند چنین برخورد جدی داریم، به جدیت قانون‌گذار در برخورد این مسئله پی خواهند برد.

بازگشت گشت ارشاد شایعه است

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما هرگز اراده این را نداشتیم که مردم در این موضوع با هم به تقابل برسند. پس چنین تقابلی اصلاً وجود ندارد و اساساً تقابلی بین مجریان قانون و نیروی انتظامی با مردم هم وجود ندارد؛ خاطرنشان کرد: شایعاتی که درست می‌کردند که گشت ارشاد برمی‌گردد، این‌گونه نیست. قانون اجرا می‌شود، اما تقابل پلیس و مردم کذب است.

حجت السلام باقری در پایان با تاکید بر اینکه این متن، قانون‌مندی، قانون‌مداری، امنیت و آرامش را به جامعه القا می‌کند؛ اظهار کرد: قطعاً پدیده کشف حجاب قابل جمع‌شدن است و هیچ‌وقت با بهم‌زدن آرامش در کشور مشکل مردم حل نمی‌شود. قانون‌گذار در همه دنیا سعی می‌کند با وضع قوانین خوب و بازدارنده، انضباط را در جامعه جاری کند. البته این خطای ادراکی است که فکر کنیم فقط با وضع قانون مشکل حل می‌شود. حتماً باید اراده جدی در تمام کشور برای مقابله با این چالش‌ها داشته باشیم. صرف وضع قانون، داستان کشف حجاب جمع نمی‌شود و باید قانون خوب اجرا شود تا چالش رفع شود.

انتهای پیام /

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://tarsimonline.ir/?p=10596

admin

admin

بررسی اخبار و تحولات روز ایران و جهان

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی:

Skip to content