عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی بیمه در گفتگوی اختصاصی با ترسیم؛

دولت باید هزینه های خود را پایین بیاورد/حجم بالای نقدینگی در کشور از معضلات اصلی اقتصاد کشور است

یک روانشناس با اشاره به تمایل برخی نوجوانان برای داشتن اتاق مجزا از اتاق سایر خواهر و برادرهای خود، گفت: مطالعات نشان می‌دهد فرزندانی که در اتاق مشترک با یکدیگر بزرگ می‌شوند از مهارت‌های اجتماعی نظیر مهارت حل مساله، حل تضاد و هوش هیجانی بیشتری برخوردارند و همین امر نیز باعث می شود مدیریت بهتری بر روی روابط بزرگسالی خود داشته باشند.

عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی بیمه با تاکید بر اینکه شعار امسال، بحث مهار تورم و افزایش تولید است که منجر به رشد اقتصادی کشور می شود؛ خاطرنشان کرد: این دو، فاکتورهای بسیار مهم در رشد اقتصادی کشور هستند که به عنوان فاکتورهای اصلی در یک ساختار اقتصادی مطرح است .

دکترمحمدرضا خوش کیش عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی بیمه و عضو هئیت مدیره سازمان مدیریت میادین میوه وتره بارشهرداری تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری ترسیم در پاسخ به این پرسش که چه فاکتورهایی لازم است تا شعار سال (بحث مهار تورم و افزایش تولید)، تحقق یابد؛ گفت: در ذات اقتصاد، وقتی تقاضا (نقدینگی) بر عرضه (تولید) پیشی بگیرد، با تورم مواجه می شویم. یعنی تقاضای کالایی وجود داشته باشد، ولی عرضه به وجود نیاید، رقابت برای خرید به وجود می آید و آن کالا شروع به افزایش قیمت می کند؛ مثل بحث اتومبیل.

وی در ادامه گفت : با بررسی تولید خودرو در سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۳۹۹ می بینیم که در سال ۱۳۹۶ تولید اتومبیل کشور یک و نیم برابرِ نیاز کشور بوده است. طبیعتاً در این شرایط است که شرکت ها رقابت می‌کردند، تقسیط می کردند و شما مشاهده می کنید که تا ۴سال قیمت‌ها بالا نرفت. اما این آثار را امروز نمی بینیم.

دکتر خوش کیش با تاکید بر اینکه فاکتور تولید، با ذات تورم رابطه مستقیمی دارد و باید به آن توجه کرد؛ تصریح کرد: امروز تولید کشور نسبت به تقاضا _حتی اگر قسمتی از تقاضا کاذب باشد_ کم است و تولید کننده باید کالای تولید شده را به بازار عرضه کند تا بتواند این حباب و تقاضای کاذب را جواب دهد تا به جایی برسد تا قیمت ریزش پیدا کند، دلال ها و متقاضیان کم می شوند بنابر این تعادل میان مجموع عرضه و تقاضای جامعه در بازار کالا و خدمات اهمیت ویژه‌ای دارد.

عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی بیمه با اشاره به حجم بالای نقدینگی در کشور آنرا یکی از معضلات اصلی اقتصاد کشور برشمرد و خاطرنشان کرد : وقتی ما نمی توانیم رشد بالای نقدینگی را به سمت تولید و فعالیت های مولد سوق دهیم طبیعتا به تورمی که درگیر آن هستیم بر می خوریم.

دکتر خوش کیش با اشاره به کسری بودجه طی سال های پی در پی آنرا از عوامل اصلی و مهم ایجاد و رشد نقدینگی در کشور برشمرد و گفت : متاسفانه این کسری بودجه، عمدتاً از طریق استقراض از بانک مرکزی، تأمین و جبران شده است که متأسفانه به شکل غیرمستقیم منجر به افزایش پایه پولی شده است.

عضو هئیت مدیره سازمان مدیریت میادین میوه وتره بارشهرداری تهران با تاکید بر اینکه اقتصاد امروزِ ما وابسته به بانکداری است ؛ تصریح کرد : اگر بانک ها متوقف شوند، با رکود مواجه می شوید و طبیعتاً تولید نخواهیم داشت. حال اگر دولت پول نداشته باشد، بودجه را ببندد و کسری بودجه وجود داشته باشد؛ آسان ترین راه، تولید پول است. فعالیت بانک مرکزی، بانک های دیگر و شرکت ها است.

وی با بیان اینکه چیزی که امروز در حوزه دولت می‌تواند برای مهار تورم به وجود آید، این است که تصدی‌گری دولت در همه عرصه ها باید کاهش پیدا کند.؛ گفت : جمله ای که حضرت آقا چندین بار فرمودند _حتی روز عید در مشهد هم فرمودند_ اینکه دولت باید هزینه های خود را پایین بیاورد. که متاسفانه این چشم انداز را در دولت نه در بودجه می‌بینیم و نه در ساختار اجرایی دولت که بخواهد هزینه های خود را کاهش دهد.
عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی بیمه با تاکید بر اینکه کاهش هزینه های دولت یعنی صرفه جویی، کاهش هزینه های سربار، کم کردن بودجه شرکت‌های دولتی و تبدیل بودجه‌های جاری به بودجه های عمرانی؛خاطرنشان کرد: دولت اولین کاری که برای دنبال کردن شعار حضرت آقا باید پیگیری کند، کاهش هزینه های خود و لااقل سربه سر کردن بودجه است. کاهش بودجه، کاهش درآمدهای دولت و افزایش هزینه‌ها قطعاً باعث تورم می شود. اگر دیده باشید بعضی از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه نیز به این امر اشاره داشته اند که پیش‌بینی ما برای سال آینده تورم است و آنها پیش‌بینی کرده اند که خیلی از درآمدهای دولت در امسال محقق نمی شود.

دکتر خوش کیش در پایان با بیان اینکه زمانی که دولت پول ندارد، نباید افزایش حقوق غیر متعارف داشته باشد.؛ تاکید کرد : افزایش ۲۷ درصدی حقوق و دستمزد منطقی است ولی افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد در سال گذشته شاید در ظاهر کاری مهم برای کارگران عزیز ما بود، ولی افزایش دستمزد کارگران صرفاً نمی‌تواند مشکلات این قشر را حل کن و دولت باید تورم را کنترل کند، تورم یک پدیده پولی است و این در همه جای دنیا اثبات شده است. باید برنامه‌ریزی دولت به‌صورت منسجم باشد و اصلاحات و سیاست‌گذاری‌های پولی رخ دهد و در کنار آن، یک‌بخشی هم افزایش حقوق اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://tarsimonline.ir/?p=2255

admin

admin

بررسی اخبار و تحولات روز ایران و جهان

اخبار مرتبط:

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی:

Skip to content
ي?. Faucibus dolor sit amet do, consectetur adipiscing.