ترسیم خبر،

یادداشت |چهار علت سقوط حکومت بشار اسداز نگاه آیت‌الله کعبی

آیت الله عباس کعبی در مطلبی به چهار علت سقوط حکومت بشار اسد پرداخت و توصیه هایی را برای گروه های معارض سوری داشت.

به گزارش خبرگزاری ترسیم ازحوزه، آیت الله عباس کعبی در مطلبی به موضوع سقوط بشار اسد و پیامدهای آن پرداخت و نوشت:

سقوط نظام بشار اسد به شکل سریع و با قهر و غلبه و بدون تقریبا مقاومت دولت وارتش سوریه صورت گرفت و تاثیرات آن در منطقه و عرصه بین الملل بسیار گسترده خواهد بود.

نمونه آن بلافاصله گسترش تجاوز رژیم صهیونی به جبل الشیخ برای تهدید بقاع غربی لبنان و تضعیف سوریه است.

علل و عوامل این سقوط و درس ها و عبرت های آن که نکته های باریک تر از موی زیادی دارد، در جای خود توسط صاحب نظران اندیشه ورز فارغ از هیاهوی رسانه ای باید بررسی شود اما اجمالا می توان موارد زیر را نام برد.

۱. فرسایش دولت وارتش سوریه وخسته بودن و بی انگیزه بودن

۲. ضعف اراده و فقدان برنامه عملیاتی برای مقابله با براندازان مسلح

۳. غفلت و فریب راهبردی از امریکا و دنباله های آنان در منطقه و ترجیح سازش و مذاکره بر مقاومت

۴. جدی نگرفتن هشدارهای رهبری مبنی بر اینکه (غربی ها و دنباله های آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند نظام سیاسی این کشور راساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک قصد دارند با شیوه های دیگر و از جمله وعده هایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.)

به هر حال باید پذیرفت این شکست بزرگ برای دولت بشار که بطور عمده برای دلخوش بودن به وعده های توخالی غرب و دنباله های آن در منطقه رخ داده است.

انصافا همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در خرداد ماه امسال در دیدار بشار اسد فرمودند: «مقاومت، ویژگی ممتاز سوریه است» بویژه در جنگ ۲۰۰۶ آنگونه که در یک دیدار خصوصی با پرچمدار مقاومت شهید بزرگ اسلام سید حسن نصر الله رضوان الله تعالی شنیدم بشار اسد انبارهای تسلیحاتی خود را به روی مقاومت حزب الله باز نمود و علت حمایت از سوریه حمایت از مقاومت است و سوریه تبدیل به پل پشتیبانی وعبور مقاومت شده بود؛ اما متاسفانه بعد از عملیات طوفان الاقصی با تهدید و تطمیع و جنگ روانی دولت و ارتش فرسوده سوریه، سازش را بر مقاومت ترجیح دادند و اگر راه مقاومت را انتخاب می کردند به طور قطع شکست نمی خوردند و این شکست نباید به اشتباه، شکست مقاومت و یا شکست جمهوری اسلامی ایران تلقی شود.

مقاومت اسلامی به فضل الهی در عمق جان ملت ها و انسانهای آزادیخواه نفوذ کرده است و با تدبیر و حکمت و طرح و برنامه و نقشه راه عملیاتی و اقدام مستمر می توان تهدید ناشی از سقوط نظام حامی مقاومت را به فرصت تبدیل کرد.

چشم انداز این فرصت‌سازی در اصول بنیادین و شعارهای زنده انقلاب اسلامی نهفته است که به سه اصل مهم آن اشاره می کنیم:

۱. احترام و حمایت از حفظ استقلال و وحدت و تمامیت ارضی، آزادی، حق تعیین سرنوشت توسط مردم و خدمت به مردم و مردم گرایی و عدالت، پیشرفت و عزت و کرامت انسان و نفی وابستگی و دخالت در امور داخلی کشورها؛

لازم به ذکر است حضور و حماسه مدافعان حرم به فرماندهی سرلشکر شهید حاج قاسم سلیمانی در مقابله با داعشی ها و گروه های تکفیری مورد حمایت آمریکا و رژیم صهیونی که با پایان داعش و شکست آن نتیجه‌بخش گردید، هرگز به معنای حمایت از دولت بشار در سیاست داخلی خود و یا بر علیه گروه های مخالف سوری نبوده است.

جمهوری اسلامی ایران بارها از گفتگوی سوری _ سوری و اصلاح قانون اساسی و احترام به حقوق مردم سوریه با طیف ها و طوایف و قومیت ها و مذاهب گوناگون و تغییر رویه حکمرانی و مشارکت احزاب سیاسی در حکومت صحبت کرده است و در این زمینه حضور و حمایت و ارائه سند اقدام مشترک با حضور ایران و روسیه با معارضان از طیف های گوناگون می تواند مورد استناد قرار گیرد.

متاسفانه ایران ستیزی و شیعه ستیزی و وجود برخی گروهای تکفیری و تند افراطی در میان براندازان و طراحی و تحریک دشمنان بر علیه جبهه مقاومت و ایران سوء تفاهمات تلخی ایجاد کرده است که با گفتگوی صریح و جدی و راهبردی با عقلای طرفدار مقاومت در میان حاکمان جدید و با وساطت گروه‌هایی نظیر حماس و اخوان المسلمین و برخی کشورهای منطقه می توان طرحی نو در جهت تأمین منافع پایدار ملت سوریه و مقاومت اسلامی و امنیت منطقه ارائه داد.

در اینجا باید هشدار داد که اشتباه استراتژیک تاریخی مُرسی و اخوان المسلمین مصر در اعتماد به وعده های فریب و توخالی امریکا و غرب باعث شد هشت ماه دوام نیاورند و کودتا در مصر نظام نوپا را متلاشی کرد.

باید به بازیگران وضعیت جدید مسلط بر سوریه گفت این هشدار را جدی بگیرید و هرگز به آمریکا و غرب و صهیونیست ها اعتماد نکنید که هیچکدام از وعده های خود را محقق نمی کنند؛ در این صورت خطر تجزیه و کودتای امریکایی در سوریه تکرار خواهد گردید.

۲. اهتمام به امور مسلمین و اتحاد امت اسلامی و تحکیم پایه های برادری اسلامی و پرهیز از تندروی مذهبی و تکفیر مسلمین و ایجاد راه حل هایی برای پایان سوء تفاهمات و آغاز فصل نوینی از همکاریهای اسلامی از طریق ائتلاف سازی و تشکیل اتحادیه های نخبگان جهان اسلام

جمهوری اسلامی همواره از هرگونه حرکت و سازوکاری که به استقرار امنیت و آرامش در منطقه و پیشرفت و عدالت و تحقق عزت و کرامت و مصالح امت اسلامی منجر می شود به شدت استقبال می کند.

وحدت اسلامی راهبردی حیات‌بخش است و هرگز تاکتیکی زودگذر نیست.

۳. مقاومت و مبارزه با رژیم صهیونی و حمایت همه جانبه از مردم فلسطین و غزه و همکاری مشترک در مقابله با اسلام ستیزی و حمایت از حقوق انسان‌ها در چارچوب اعلامیه اسلامی حقوق بشر

در پایان باید اشاره کنیم امام خامنه ای مدظله با هدایتهای حکیمانه و نورانیت و مدد و نصرت الهی و هشدارهای به موقع و محاسبات برپایه سنت های الهی حاکم بر جامعه و تاریخ و ترسیم افق های روشن آینده بر پایه ایمان و امید، همواره بشارت داده اند که حماس و حزب الله زنده است و مقاومت قوی‌تر می شود و همانگونه که سید شهید بزرگ مقاومت در وصیت خود به امت اسلامی بارها فرمودند خیر دنیا و آخرت همگان در تقویت ایمان محکم به ولایت فقیه و وفاداری و پیروی و حرکت بر مدار منظومه فکری امام خامنه‌ای مدظله‌العالی است.

سقوط دولت بشار اگرچه توسط بازیگران منطقه ای با سرکردگی آمریکا و صهیونیست ها صورت گرفت؛ اما پر واضح است ایجاد ثبات و امنیت در منطقه تنها در صورتی محقق می شود که امت اسلامی یکپارچه در مقابل خوی تجاوزگری رژیم صهیونی شجاعانه بایستد و مقاومت قادر به این کار هست.

به قول دبیرکل جدید حزب الله لبنان علامه شیخ نعیم قاسم حفظه الله درباره خوی تجاوزگری و وحشی گری رژیم صهیونی، ما قلاده حیوان وحشی خارج از کنترل صهیونی را به دست می گیریم و به طویله باز می گردانیم .

فلا تهنوا و لا تحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مومنین

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://tarsimonline.ir/?p=13102

admin

admin

بررسی اخبار و تحولات روز ایران و جهان

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی:

Skip to content
شركة الرحمة بجدة.