عضو پیشین کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به بیانات رهبر فرزانه انقلاب در ابتدای سال جاری پیرامون مسئله انتخابات و به ویژه مشارکت حداکثری ؛ گفت : مطمئناً در کشور رای دهندگان با سلایق مختلف وجود دارند. هر چه سلایق مختلف بتوانند پای صندوقهای رای بیایند و کاندیداهایی متناسب با سلایق رایدهندگان حضور داشته باشند، مسلماً تعداد آرا بالا خواهد رفت و عکس این مطلب هم صادق است؛ هرچی تنوع کم باشد و سلایق مختلف نتوانند پای صندوق های رای بیایند، تعداد آرا هم پایین خواهد آمد.
به گزارش خبرگزاری «ترسیم»عزتالله یوسفیانملادر گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پارلمانی بهارستان آنلاین با تاکید بر اینکه حاکمیت به کسانی که صلاحیت دارند، صالح هستند و می توانند برای کشور و نظام مفید باشند، اجازه دهند که در صحنه انتخابات حاضر شوند؛ خاطر نشان کرد: برای حضور حداکثری مردم هرچه کاندیداها تکثر داشته باشند و بیشتر باشند قطعا استقبال بیشتر خواهد بود. اگر این مسائل واقعا ایجاد شور و هیجان کند، تناسب ایجاد شور و هیجان به قطع و یقین تعداد آرا و شرکتکنندگان را بالا میبرد. باید از تجاربی که در گذشته داشتیم که چراغ راه است استفاده کنیم. هرچه تکثر باشد، حضور بیشتر و هرچه سلایق متفاوت باشد قطعا و یقینا حضور مردم پرشورتر خواهد بود. از طرفی همه اعتقاد داریم که نباید افرادی که صالح نیستند به مجلس راه پیدا کنند زیرا به صلاح نظام و کشور نیست که افراد بدنام و مسئلهدار به بهارستان بروند. اما، در میان کسانی که شناخته شده هستند، افرادی که دانش مجلس، درک، فهم و فکر کمک به مردم و حفظ حقوق آنان را دارند، میتوانند در انتخابات شرکت کنند و هرچه این دامنه را گسترش دهند مردم پرشورتر در انتخابات حضور پیدا میکنند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که با توجه به وضعیت و شرایط نامناسب اقتصادی مخصوصاً معیشت آیا باز شاهد حضور حداکثری در پای صندوق های رای خواهیم بود؛ گفت: مردم اگر احساس کنند که افراد، اشخاص و کاندیداها متنوع اند و بعضاً کسانی در بین آنها هستند که مسائل اقتصادی را می فهمند، با سلامت به مجلس ورود پیدا میکنند، انسانهای صالحی هستند و می توانند گره های اقتصادی کشور را باز کنند، مردم قطعاً به آنان رای خواهند داد تا وارد مجلس شوند.
عضو پیشین کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه این موضوع هم به تنوع کاندیداها بر می گردد؛ تصریح کرد: به نظر بنده واقعا اگر کاندیداهایی باشند که از نظر اقتصادی کارآزموده و مجرب باشند، تخصص داشته باشند و احساس شود اگر این کاندیداها وارد مجلس شوند میتوانند مشکلات اقتصادی را حل کنند، قطعاً و یقیناً همان کسانی که از مسائل اقتصادی گلهمندند؛ آنان هم پای صندوق های رای خواهند آمد. اگر افرادی که با مسائل اقتصادی سر و کار دارند، مسلط هستند و میتوانند گره های اقتصادی را باز کنند؛ نتوانند کاندیدای انتخاباتی شوند و نیز تعداد کاندیداها کم باشد؛ قطعاً در ایندوره نیز باز هم تعداد آرا پایین خواهد آمد.
یوسفیانملا با تاکید بر اینکه دولت به تنهایی قادر به حل مسائل و مشکلات اقتصادی نیست؛ خاطرنشان کرد: حتی کسانی که ناراحتند و قهر کردهاند، اگر ببینند افراد متخصص ثبتنام کردهاند و میتوانند مسائل اقتصادی را حل کنند؛ آنان هم پای صندوق های رای خواهند آمد. همه می خواهند مشکلات اقتصادی کشور حل شود ولی دولت به تنهایی قادر به حل این مسئله نیست. یکی از ارکان اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور ، مجلس است. مجلس میتواند با تصویب قوانین، دولت را روی ریل حل مشکلات اقتصادی هدایت کند.
وی درباره بحث اصلاح قانون انتخابات و اینکه بعضی افراد معتقد هستند که اصلاح قانون انتخابات، به نفع جریان حاکم کنونی مجلس است و آیا این مسئله بیشتر دست شورای نگهبان را باز نمی گذارد و این به ضرر حاکمیت نیست؟گفت:بنده مطلبی ندیدم که دست شورای نگهبان را باز بگذارد و یا به ضرر حاکمیت باشد. بنده چهار دوره در مجلس بوده ام و می دانم که متاسفانه نمایندگان مجلس همیشه در پایان دوره به فکر اصلاح قانون انتخابات میافتند. معمولاً انتخابات را هم میخواهند طوری اصلاح کنند که قدری به نفع و سود خودشان باشد. بدون تعارف، مثلاً کاندیدی یک رقیبی در شهرستان دارد که سن وی بیش از ۶۰ سال است. این نماینده در تلاش است ماده ای تصویب شود که افراد ۶۰ سال به بالا نتوانند ثبت نام کنندلذا در مسئله اصلاح قانون انتخابات، اینکه مجلس یک تنه بخواهد مسائل راحل کند، موفقیت آمیز نخواهد بود.کسانی که میخواهند یک قانون انتخابات به روز داشته باشند، بدانند قوانین با این اصلاحات به روز نمی شود و مشکلات پابرجا خواهد بود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره جوانگرایی در ترکیب مجلس ؛ گفت : جوانگرایی برای کار اجرایی است. جوان باید بخشدار، معاون فرماندار، رئیس اداره برق، رئیس اداره آب و … شود. جوانان باید در کار اجرایی وارد شوند. مجلس جایی است که به تجربه و تفکر نیاز دارد. مجلس برای تمام ارگانهای مملکت که نیازمند قانون اند، باید قانون گذاری کند لذا اگر جوانی روی کار آید که نه آشنا به قانون امور آب باشد، نه قانون امور راه را بداند، نه قانون امور درمان را بداند و نه… در نتیجه این جوان چگونه خواهد توانست قانون وضع کند؟ ولی کسی که سال ها در وزارت بهداشت و درمان کارکرده و به مشکلات درمان مردم آگاه است، موفق تر است. کار قانون گذاری نیاز به تجربه دارد. شما در هر کجای دنیا که باشید، همه جا صحبت از جوانان است. ولی وقتی به مجلس می رسند، می بینید که در همه مجالس دنیا، پیر ترین و مجرب ترین افراد حضور دارند. اگر در مجلس افراد جوان ورود پیدا کنند؛ چون دستگاه ها را نمی شناسند، دردها را نمیدانند، با مردم سر کار نداشته اند و بیتجربه هستند؛ نهایتاً قوانینی که وضع می شود به نفع مردم نیست و مشکلات عدیدهای به وجود خواهد آمد.
این عضو سابق کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا شرایط سنی برای ورود به مجلس وجود ندارد. چون تا زمانی که مجرب نباشند، نمیتوانند در مجلس حضور پیدا کنند؛ گفت: در دنیا، مجلسی پیشرفت کرده است که سن افراد بالا بوده، مجرب هستند و به نیاز کشور آگاه اند. و اگر بگویند در مجلس به جوانان نیاز است، شعاری دروغ بیش نیست چونکه جوان نمیتواند برای کشور قانونی بنویسید که کشور از آن بهرهمند شود. کسانی می توانند قانون را وضع کنند که با تجربه باشند و در آن مسیر کار کرده باشند. آنان می توانند قانون را طوری بنویسد که به نفع مردم و دستگاه ها باشد. لذا مجلس جای جوانان نیست و جوان گرایی در مجلس به ضرر کشور و نظام است.
یوسفیانملا با اشاره به برگزاری انتخابات ترکیه و اینکه چه درسی می توانیم از این انتخابات بگیریم؛ گفت: در ترکیه با وجود اینکه تمام قدرت ، امکانات و رسانه در دست دولت آقای اردوغان بود، ولی دولت وی سعی کرد به رقبای خودشان قدری میدان بدهند و همه مشاهده کردیم که اردوغان با وجود داشتن حکومت ۲۰ ساله و داشتن قدرت، خیلی راحت به دور دوم راه پیدا کرد. چون برای رقبای خود فضای بسته ایجاد نکرد، جلوی سخنرانی های آنان را نگرفت، جلسات آنان برقرار بود و هر حزبی هر چه خواستند ائتلاف کردند. مردم هم زمانی که دیدند واقعاً فضای باز انتخاباتی در آنجا حاکم است، وارد میدان شدند و بسیار هم به نفع آقای اردوغان شد. چون مردم قدری اعتماد پیدا کردند.
اردوغانی که همیشه در دور اول برنده میشد، این بار در دور اول نتوانست برنده شود و به دور دوم راه پیدا کرد. در دور دوم هم برنده شد و مشکلی برای وی پیش نیامد. لذا انشاالله اگر همین فضا در ایران ایجاد شود، افراد متعهد و کاربلد وارد میدان شوند، مبارزات و تبلیغات انتخاباتی کنند و رقابت سالم ایجاد شود که به نفع کشور، نظام و انقلاب باشد؛ قطعاً و یقیناً در اینجا هم میزان مشارکت بالا خواهد رفت.
انتهای پیام/
منبع:بهارستان آنلاین