حسین کنعانی مقدم در گفتگوی اختصاصی با ترسیم ؛

وضعیت احزاب در کشور ما در حالت کمای سیاسی است،نه خودشان می‌توانند تلاش و فعالیتی بکنند، نه میدانی به آنها داده می‌شود

فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه احزاب نه می‌توانند در تصمیم سازی کشور مداخله کنند و نه در تصمیم گیری‌های کشور؛ خاطرنشان کرد:  همانطور که می دانید، احزاب در کشور ما یا دولتساخته بودند، یا در بین توده های مردم رسوخ نداشتند و پایگاهی هم نداشتند و یا اینکه احزابی در حد یک کاغذ و مجوز بودند. بنابراین احزاب نه می‌توانند در تصمیم سازی کشور مداخله کنند و نه در تصمیم گیری‌های کشور. لذا احزاب از همان ابتدا به حاشیه کشیده شدند.

به گزارش خبرگزاری «ترسیم» ؛ حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز ایران در گفتگوی اختصاصی با جامعه خبری«بهارستان آنلاین» با تاکید بر اینکه احزاب بیشتر “زینت المجالس” هستند ؛ گفت : زینت المجالس به این معنا که فقط بگوییم  در  جمهوری اسلامی ایران احزاب موجودیت دارند البته بعدها که قدری نقش احزاب پر رنگ‌ تر شد، بیشتر به پیمانکاران انتخاباتی تبدیل شدند؛ یعنی نامزدهای انتخاباتی با احزاب صحبت می‌کردند، لیست‌هایی تهیه می‌کردند و از این طریق برای کسب آرا تلاش می‌کردند. این نوع مشارکت سیاسی را احزاب شکل می‌دادند. اما این مشارکت، مشارکتی بر اساس برنامه، کادرسازی، اساسنامه و مرام‌نامه‌ای که دارند، نبود. به همین خاطر احزاب عمدتاً در حاشیه قرار گرفتند و نگاه دولت‌هایی که در کشور ما به حکومت رسیدندهم به همین شکل بود و است  _در حالی که احزاب باید دولت ها را بسازند_ اینگونه بود که دولت‌ها احزاب را ساختند و بعد از کنار رفتنشان، احزابشان هم با آنان سقوط کردند. لذا این نوع حزب گرایی در کشور ما نمی‌تواند چندان اثری در تصمیم سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها داشته باشد.

دبیرکل حزب سبز ایران با بیان اینکه تا کنون اراده‌ای برای اینکه احزاب بتوانند نقش خود را به صورت قدرتمند به عنوان یک نهاد مدنی _که پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت هستندو مطالبات مردم را تبدیل به برنامه و یک خواست جدی بکنند؛ نبوده خاطرنشان کرد:  امروز شرایط احزاب در کشور به گونه‌ای است که بیشتر وضعیتشان _به گفته بنده_ در حالت “کمای سیاسی” است. احزاب در یک کمای سیاسی به سر می‌برند که نه خودشان می‌توانند تلاش و فعالیتی بکنند، نه میدانی به آنها داده می‌شود و نه باوری در سیستم حاکمیتی ما وجود دارد که احزاب بتوانند نقش آفرین باشند.

این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه من همیشه گفته‌ام: احزاب یار دولت‌ها هستند، نه باری بر دولت‌ها! در ادامه تصریح نمود: اگر احزاب بتوانند مطالبات مردم را ساماندهی کنند و از حاکمیت این مطالبات را  بخواهند، دیگر مردم به کف خیابان نمی‌آیند و اردو کشی نمی‌کنند تا به مطالباتشان برسند؛ بلکه این مطالبات را از طریق احزاب پیگیری می‌کنند

کنعانی مقدم با تاکید بر اینکه مگر می‌شود سخن از مردم‌سالاری دینی نماییم بعد نقش احزاب را در شکل‌گیری توسعه  انکار کنیم ؛ خاطرنشان کرد: تضعیف احزاب هم باعث تضعیف نظام و کشور است. همان‌طور که در هر کشوری، احزاب قوی و قوام یافته، کشور را به سمت توسعه و رشد هدایت می‌کند

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار بهارستان آنلاین درباره فعایت خانه احزاب و اینکه آیا خانه احزاب توانسته نقش احزاب را در حاکمیت پررنگ نماید؟گفت:  در سال‌های ابتدایی که من در خانه احزاب در موقعیت های مختلف، شورای مرکزی و مسئولیت های مختلف بودم، همیشه این نکته مطرح بود که خانه احزاب بیشتر کارش این است که مطالبات صنفی احزاب را مورد توجه قرار دهد و بیشتر یک پل ارتباطی بین احزاب و وزارت کشور باشد. اما در این دوره ما تلاش می کنیم که خانه احزاب جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

وی در ادامه گفت : خانه احزاب به عنوان یک رکن اساسی در کشور هم در بحث تضارب آرا، هماهنگی و همفکری احزاب باید بتواند تلاش کند هم اینکه مطالبات احزاب را دنبال کند و هم اینکه نظرات احزاب را در قوانین مهم (قانون انتخابات، قانون احزاب و قانون جرم سیاسی) بتواند به صورت کارشناسی و نقّادانه دنبال کند. این تلاشی است که ما در حال انجام آن هستیم اما اینکه  چقدر به ما فضای کار بدهند، بستگی به بخش دولتی و خاص مردم دارد.

دبیرکل حزب سبز ایران  درباره پیشنهاد آقای باهنر درباره فرایند تشکیل دو یا چند حزب قوی در کشور و اینکه به نظر شما آیا این کار شدنی است و می‌تواند احزاب را به جایگاه اصلیشان برگرداند؟گفت: من قبلا هم درباره این موضوع صحبت کرده ام  این طرح آقای باهنر، یعنی انحلال احزاب و شکل گیری احزاب قدرتمندی که لابی قدرت و حاکمیت را در اختیار دارند. این نوعی انحصار طلبی و رفتن به سمت حزب رستاخیز است. اما اینکه احزاب بتوانند در جبهه های مشترک با هم حضور داشته باشند، همکاری و هم افزایی کنند، من موافقم! مثلاً ۷ الی ۸ جبهه سیاسی متشکل از احزاب کشور را داشته باشیم که با هم افزایی بتوانند در ساختار سیاسی و یا در بحث مهمِ اراده سیاسی کشور سهیم باشند. در غیر این صورت طرح آقای باهنر یعنی انحلال احزاب و دادن قدرت به احزابی که شریک حاکمیت هستند و همان داستان حزب رستاخیز و حکم ایران نوین را در پیش روی خواهیم داشت.

این فعال سیاسی اصولگرا درباره انتخابات ترکیه و درسی  که می‌توانیم از انتخابات این کشور بگیریم؟گفت:  از خوبی های دوقطبی شدن این است که هر وقت جامعه دوقطبی شود، آرا مشارکت بالا خواهد رفت. اما دو قطبی شدن بدی هاییهم دارد؛ اینکه بعد از انتخابات، رقابت های سیاسی تبدیل به نزاع می شود و قابل کنترل نیست.
در ترکیه با سابقه طولانی و فعالیت های سیاسی که احزاب داشتند، جامعه ترکیه دوقطبی شد و همه برای حفظ هویت و موجودیت خودشان، تمام بستگانشان را پای صندوق های رای آوردند. حال باید دید رقیب قوی آقای اردوغان (آقای کمال قلیچدار اوغلو) توان این را دارد که در ساختار سیاسیِ آینده دولت، مشارکت کند یا نه؟ بحث این است که این ها باید در ساختار اجرایی و سیاسی کشور حذف شوند. این یک خطر دوقطبی شدن و بحث مسایل سیاسی است بنابراین
نباید در کشور، به خاطر مشارکت حداکثری به این سمت برویم که جامعه را دو قطبی کنیم و باعث شویم که این دو قطبی شدن، هم امنیت ملی و هم منافع ملی را به خطر اندازیم.

کنعانی مقدم در پایان رویه هر دور از مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح قانون انتخابات ؛ گفت: من بارها گفته‌ام که این روش، روشی غلط است. اولاً سه قانونی که باید با هم دیده شوند اعم از قانون انتخابات، قانون احزاب و قانون جرم سیاسی است. این قوانین با هم کنش دارند و به هم وابسته اند بنابراین نمی توانیم  هریک را به تنهایی مورد بازنگری مجددو اصلاح قرار داد. ثانیاً نباید مجالس بر اساس رای خود، منافعشان را در نظرات اعمال و بعضی ها را حذف کنند، امتیازات بعضی ها را کسب کنند و برخی را از رده انتخابات بیرون بزنند، لذا این کار درستی نیست! مگر اینکه قانونی بر اساس یک کارِ کارشناسیِ قوی، معایبش برطرف  و محسناتش بیشتر شود. بنابراین اصولاً تغییر، خودش خوب نیست؛ مگر اینکه این تغییر باعث رشد و تکامل این قانون شود.

انتهای پیام/

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://tarsimonline.ir/?p=10118

admin

admin

بررسی اخبار و تحولات روز ایران و جهان

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی:

Skip to content
ي?. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing, luctus ullamcorper mattis.