گفتگوی اختصاصی با رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز تهران به بهانه برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی , کیف , کفش , چرم و صنایع وابسته

وزارت صنعت و معدن کشور را از این شرایط بلاتکلیفی که در مسئله ارز وجود دارد، نجات دهد

ترسیم آنلاین- دهمین نمایشگاه بین‌المللی کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته (امپکس)، از تاریخ ۲۳ لغایت ۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ (۱۵ تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ عصر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. این نمایشگاه با حضور ۱۷۱ شرکت و با حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

بازدید از این دوره نمایشگاه، هم‌نشینی و صحبت با تولیدکنندگان، تاجران و صادرکنندگان حاضر در این نمایشگاه نشان داد که این نمایشگاه یکی از بهترین فرصت‌ها برای تولیدکنندگان بود تا بتوانند محصولات خود را به بازدیدکنندگان ارائه کنند و با همکاران خود فضای گفت‌وگو را شکل دهند. اما یکی از مهم‌ترین مباحثی که در این نمایشگاه به چشم می‌آمد گلایه تولیدکنندگان از وضعیت بد صادرات و مشکلات پیرامون آن بود. تولیدکنندگان و صادرکنندگان کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته آن همه تقریبا از یک دغدغه مشترک حرف می‌زدند و آن مساله صادرات بود. مساله‌ای که باید از سوی مسئولان امر با ظرافت بیشتری مورد توجه قرار گیرد چرا که این صنعت می‌تواند یکی از درخشان‌ترین رویکردها برای اقتصاد ایران را شکل دهد. در همین ارتباط با رسول شجری رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز تهران به گفتگو نشسته ایم که مشروح این گفتگو را در ادامه آنرا می خوانید:

رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز تهران دز پاسخ به این پرسش خبرنگار بهارستان آنلاین درباره اهداف برگزاری این نمایشگاه گفت : معمولاً برگزاری نمایشگاه‌ها عموما در جهت گسترش توسعه، فناوری، یافتن بازار جدید، و تمام مسائلی که امروزه در صنعت روز دنیا مطرح است انجام می پذیرد و همچنین در جهت دستیابی و استفاده از تکنولوژی های نوین در این حوزه، ارائه توانمندی ها و  جدید ترین دستاورد های علمی، فنی و صنعتی ،ایجاد بستری مناسب جهت انتقال فناوری های روز دنیا، تقویت روابط تجاری ، تبادل دانش، تجربه و تکنولوژی، معرفی الگو های موفق در این صنعت و فراهم نمودن زمینه های لازم برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی جهت کارآفرینی و اشتغال.آفرینی.

شجری همچنین درباره نکات مثبت این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه‌های قبلی ؛گفت: معمولا نمایشگاه ها هر کدام که در فصل خود برگزار می‌شوند، یک شرایط ویژه‌ای را دارا هستند که تولید کنندگان محصولات جدید خود را عرضه و ارائه می‌دهند.شاید بتوان گفت که ویژگی نمایشگاه امسال، نوآوری و محصولات جدیدی بود که بعضاً واحدهای صنفی در این نمایشگاه ارائه کردند.

رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز تهران پیرامون وضعیت تولید کفش در ایران نسبت به رقبای منطقه‌ای مثل ترکیه ؛ گفت: در شرایط امروز متأسفانه وضعیت اقتصادی مردم مناسب نیست و عدم تطابق دستمزدها با نرخ تورم و همچنین افزایش چهار برابری قیمت احناس  نسبت به سال گذشته باعث شده تا از قدرت خرید مردم کاسته گردد و از طرفی برطرف نمودن مشکلات اقتصاد در سطح کلان زمانبر و  طولانی مدت هستند. به همین علت باید تحمل کنیم و ببینیم تا شرایط دولت جدید با پیشنهاداتی که آورده است، چگونه خواهد بود؟ دولت آقای رئیسی، امسال خیلی در بحث صادرات کمک حال اصناف بوده است و تقریباً بینی و بین اللهی در تلاش است  تا این اتفاق صورت پذیرد.

وی درباره عملکرد این دولت نسبت به دولت‌های قبل، در حوزه حمایت از تولیدکفش دستدوز گفت: این نمایشگاه‌ها باعث شده که تحولات بزرگی در صنعت ما به وجود آید. زمانی بود که ما اصلاً در شهرک صنعتی حضور نداشتیم. این نمایشگاه‌ها و علاقمندی دوستان ما به صادرات و تغییر رویه‌ای که در داخل بوده که از حالت گذشته بیرون آیند، باعث شده تحولاتی در صنعت به وجود آید. اینک در شهرک‌های صنعتی قرچک، عباس آباد و … خیلی از عزیزان ما حضور دارند و طی چند سال اخیر، تحول نسبتاً قابل ملاحظه‌ای در این صنعت اتفاق افتاده است.

رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز تهران در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود کیفیت مطلوب تولیدات داخلی اما تولید کنندگان ما این تولیدات را با مارک برندهای مشهور عرضه می نمایند نه با مارک و برندهای ایرانی؛گفت: امروزه “تبلیغات” در دنیا حرف اول را می‌زند. به قدری برندهای خارجی، تبلیغات زیادی دارند تا جائیکه شخصی مثل رهبری وارد میدان می‌شود و با یک بیان عصبانی از مردم درخواست داشتند که از فکر برندهای خارجی، خارج شوند‌. این امر صرفاً نشان می‌دهد که این تولید کنندگان، اعتماد به نفس لازم را ندارند که می‌توانند بازار را در دست گیرند و الّا خیلی از این کالاها _طبق فرمایش شما_ ایرانی هستند ولی مارک دیگری به روی آنها چسبانده می‌شود؛ چون آنان اعتماد به نفس لازم را ندارند. امیدواریم که هموطنان ما از هر برندی که خرید می‌کنند، حداقل نشان یا فاکتوری از آن کالا دریافت کنند تا ببینند که شجره نامچه این کالا چیست؟ البته ناگفته نماند که در گذشته این مسائل خیلی زیاد بود، ولی امروزه که من در خدمت شما هستم _اگر در سالن‌های ما گشتی بزنید_ می‌بینید که اکثراً برندهای خود را نصب کرده‌اند و با افتخار هم اعلام می‌دارند که این برندها ایرانی هستند.

شجری درباره حضور وزیر صمت در نمایشگاه و مهم‌ترین مطالبه این اتحادیه از وزیر گفت: مطالبات ما، یک یا دو خواسته نیست و قرار شد این مطالبات بصورت مکتوب برایشان ارسال شود متاسفانه روالی که اینک در کشور برای حمایت از صنعت وجود دارد، بسیار کند است. از وزیر محترم درخواست دارم که این روال را سرعت بخشند. فرضاً ما واحدهای صنفی خود را از تهران به شهرک صنعتی قرچک انتقال دادیم؛ بنده در روز چهارشنبه در قرچک بودم و شاهد آن بودم که در آنجا برق نبود؛ هیئتی برای بازدید آمده بود و ما مستاصل بودیم و نمی‌دانستیم برای بازدید چه کنیم؟یکی از مسائلی که برای ما واقعاً حائز اهمیت است، اینکه وزارت صنعت و معدن، کل تولیدات کشور را از این شرایط بلاتکلیفی که در مسئله ارز وجود دارد، نجات دهد و این امور را در اولویت‌های بالاتری قرار دهند.
اشتغال در کشور حرف اول را می‌زند! هیچ کشوری بدون “اشتغال پایدار” و بدون “رونق اقتصادی” اصلاً نمی‌تواند “استقلال سیاسی” خود را حفظ کند! یعنی این امر امکان‌پذیر نیست.

وی در ادامه گفت : از وزیر محترم هم خواهش کردیم که کمی بیشتر دوستان ما را ببیند و به جناب وزیر گفتیم که این حرف اتحادیه کفاشان است که می‌گوید از “کفش تا کلاه!” باید به این‌ها اهمیت بیشتری داده شود. جمعیتی که تنها در صنف کفش فعالیت می‌کنند، حدود ۵۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است. حال پوشاک، نساجی و .‌.. در این نمایشگاه فعالیت دارند که این جمعیت قابل ملاحظه، می‌توانند در اقتصاد کشور نقش مهمی ایفا کنند. بنابراین دولت اینان را باید بهتر ببیند. این چنین فکر نکند که اصناف یا اتحادیه‌ها، فقط پروانه ای را صادر و یا پروانه‌ای را تمدید می‌کنند. از این حالت واقعاً خارج هستند. درست است که بعضی‌ها در این قضیه ورود پیدا کرده و مسائلی را مطرح کرده‌اند _مثل نوین اصناف_ ولی امروزه کار اتحادیه‌ها را شاهد بودید.

شجری با تاکید بر اینکه اگر کل سایت نمایشگاه را به محصولات کیف، کفش، پوشاک و نساجی اختصاص می‌دادند، کل سایت را پوشش می‌داد و این هنر این صنعت است ؛گفت: از وزیر محترم درخواست داریم که همه را با هم ببیند و در برنامه‌هایی که قرار است در مجلس مصوباتی داشته باشند، اصناف را ببیند و اینها را مد نظر قرار دهد.دوستان دولتی که بعضاً با دوستان صنفی ما نا مهربان هستند، این را بدانند که ما بر روی توانمندی خودمان حساب می‌کنیم. ما با سرمایه و بال‌های خودمان پرواز می‌کنیم. اگر این شاخه نشد، به روی شاخه دیگری خواهیم نشست. بدین صورت نیست که اگر شاخه‌ای را قطع کنند، ما دیگر نتوانیم جای دیگری بنشینیم. این مطلب را برای دولت مردانی عرض کردم که مصر هستند شرایط جدیدی را ایجاد کنند. فلذا می بینیم که در راستای حذف پاره‌ای از مسائلی هستیم که در جامعه ما تاثیرگذار و مثبت است.

رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز تهران در رابطه با سامانه نوین اصناف گفت: ما هر کسی که به اصناف در کشور خدمت کند، دستش را هم می‌بوسیم؛ ولی با توجه به عملکرد چند ماهه‌ای که از سامانه نوین اصناف دیدیم، متوجه شدیم که ایرادات زیادی دارد. درخواست ما این است که حتماً با اتاق‌های اصناف و اتحادیه‌ها، تعامل بیشتری داشته باشد.آن چیزی که آنها به دنبال آن هستند، ما سال‌هاست به دنبالش هستیم برای راحتی همه مردم به ویژه اصناف که بتوانند با فراغ بال، هم کسب و کار داشته باشند و هم تولید. اصناف و تولید کننده را با پاره‌ای از مسائلی که شاید در جامعه نیازی نباشد، درگیر نکنیم.

شجری در پایان پیرامون زمان و مکان برگزاری این نمایشگاه گفت: امروزه برای برگزاری نمایشگاه های بین المللی شرایط ویژه‌ای حاکم است؛ یعنی تیم حراست و تیم برنامه‌ریزی با توجه به مسئولان ترافیکی شهر، مجبور بودند که چنین ساعاتی را به واحدهای صنفی ما اختصاص دهند. همینطور که جنابعالی مطرح کردید، ساعت بازدیدکنندگان برای این نمایشگاه چندان جالب نیست و بسیاری از علاقمندان نتوانستند برای بازدید از این نمایشگاه حضور پیدا کنندلذا لازمه برگزاری هر  نمایشگاهی این است که مردم در آن حضور و بازدید داشته باشند، بنابراین هزینه سنگینی برای بیش از ۲۰۰ مهمان خارجی متقبل شدیم که از کشورهای مختلف حضور به هم رسانند تا از این نمایشگاه بازدید کنند. یکی از خواسته‌هایمان هم امروز در بخش نمایشگاهی همین بود که آقای وزیر تا جایی که می‌تواند مساعدت فرماید تا بتوانیم ساعت نمایشگاه را تغییر دهیم؛ یعنی یک چاره و تدبیری بیندیشند که هم سازمان ترافیک کشور مشکل نداشته باشد و هم دوستانی که به اینجا آمدند علی رغم هزینه‌های سنگین و داشتن امیدی که به اینجا آمدند، نتیجه مطلوب حاصل شود.
به نظر من، دوستان ما جهادگونه کار می‌کنند و عبادت را در این زحماتشان می‌بینیم. این ثمره دو ماه زحمت است که در غرفه‌هایشان قرار گرفته اند ولی متاسفانه ساعتی مقرر شده که نمی‌تواند قابل بازدید برای عموم مردم باشد، مخصوصاً متخصصین.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : بهارستان آنلاین
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://tarsimonline.ir/?p=10921

admin

admin

بررسی اخبار و تحولات روز ایران و جهان

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی:

Skip to content
ع?. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing, luctus ullamcorper mattis.