ترسیم-عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درخصوص مصوبه مجلس برای افزایش تعداد نمایندگان اظهار داشت: نفع این موضوع به مردم میرسد، زیرا هر چه حوزه انتخابیه گستردهتر باشد رسیدگی به آن سختتر میشود.
به گزارش«ترسیم»؛اقبال شاکری گفت:طرح مجلس برای افزایش تعداد نمایندگان در کمیسیون مصوب شده، ولی هنوز در صحن علنی مجلس مصوب نشده است.
وی ادامه داد: دو هفته آینده مجلس تعطیل است و بعد از شروع جلسات علنی، اگر برنامه هفتم در دستور کار قرار نگیرد اولین طرح در دستور، افزایش تعداد نمایندگان است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بر اساس این مصوبه به حوزههای انتخابیه آذربایجان غربی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، گهکیلویه و بویراحمد، مازندران و مرکزی یک نماینده اضافه میشود که بر حسب میزان جمعیت و اقلیم و مسائل منطقهای مشخص میشود که در کدام حوزه افزایش اتفاق بیفتد.
وی در ادامه بیان کرد: به استانهای اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، هرمزگان و یزد دو نماینده، فارس، کرمان، البرز و سیستان و بلوچستان ۳ نماینده و به تهران ۵ نماینده اضافه میشود.
شاکری در ادامه بیان کرد: در تهران شهرستان ملارد و قدس از شهریار جدا میشوند و هر کدام یک نماینده خواهند داشت و حوزه انتخابیه قدس، ملارد و شهریار تبدیل به حوزه انتخابیه شهریار میشود.
وی ادامه داد: حوزه انتخابیه رباط کریم و بهارستان که یک نماینده داشتند از هم جدا میشوند و هر کدام یک نماینده خواهند داشت. پردیس از شهر تهران جدا میشود و نماینده مستقل خواهد داشت و حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک یک نماینده داشته که یک نماینده دیگر به آن اضافه میشود و دارای دو نماینده میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: در خود حوزه انتخابیه شهر تهران با توجه به اینکه پردیس از آن جدا میشود تبدیل به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر شده و تعداد نمایندههای تهران کم نمیشود.
شاکری خاطرنشان کرد: در کل این تغییرات ۴۰ نماینده اضافه میشود و تعداد نمایندگان از ۲۹۰ به ۳۳۰ نماینده میرسد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا صندلی خالی برای ۴۰ نماینده جدید وجود دارد؟ گفت: دو ردیف از صندلیهای صحن مجلس خالی است و جا برای افزایش ۴۰ نماینده دیگر وجود دارد.
این نماینده مجلس گفت: این طرح ارتباطی به اصلاح قانون انتخابات ندارد و خیلی قبلتر از طرح انتخابات تناسبی و اینکه احزاب و گروهها تعداد نمایندهای مشخص در مجلس داشته باشند، مطرح شده است.
انتهای پیام/