عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم در باره مهمترین دلایل عملیات “طوفان الاقصی” بر ضد رژیم غاصب صهیونیستی ؛ گفت: یکی از مهمترین ابعاد این عملیات این بود که مسیر سازشی که قرار بود با رژیم صهیونیستی انجام شود و به نقل از مقام معظم رهبری قرار بود تا قمار روی اسب بازنده انجام شود را تغییر داد و از دلایل دیگر اسارت حدود ۶ هزار اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی بود که بسیاری از آنها را زنان و کودکان بی گناه تشکیل میدهند که بدون برگزاری دادگاه و محاکمه، روانه زندان شدهاند و شرایط بسیار سختی را در زندان های رژیم غاصب صهیونیستی سپری میکنند.
احمد بخشایش اردستانی در گفتگوی اختصاصی با ترسیم آنلاین با تاکید بر اینکه رزمندگان حماس با عملیات طوفان الاقصی توانستند انتقام هفتاد سال تجاوزگری و کشتار کودکان، زنان، مردان بی گناه فلسطینی را از رژیم غاصب صهیونیستی بگیرند؛ خاطرنشان کرد: رزمندگان حماس با انجام این عملیات به سران رژیم غاصب صهیونیستی نشان دادند که اشغالگرای می تواند چه عواقبی و تبعاتی را در پیش داشته باشد. به اضافه اینکه مهمترین اقدام مطلوبی که در این عملیات انجام شد این بود که آنها توانستند در حدود ۵۰۰ نفر (البته تاکنون ۲۹۰ نفر اعلام شده است) از صهیونیست ها را به اسارت و تمامی آنها را به غزه و در کانالهایی که از گذشته تعبیه کرده بودند، انتقال دهند تا در زمان مقتضی آنها را با اسرای خود تبادل و جابه جا نمایند.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه عملیات طوفان الاقصی یک عملیات استراتژیک و تحولآفرین بود تصریح کرد: عملیات طوفان الاقصی نقطه عطف راهبردی علیه رژیم صهیونیستی بود چراکه به جهانیان نشان داد ادعای داشتن پنجمین ارتش مستحکم دنیا افسانه ای بیش نیست و به راحتی میتوان این ارتش را دور زد و از بین برد لذا حماس به کشورهای عربی نشان داد که نیازی به عادیسازی نیست؛ اسرائیل نه تنها قادر به حفظ امنیت خود نیست، بلکه نمی تواند امنیت آنها را در آینده حفظ کند!
وی غافلگیری اطلاعاتی، میزان بالای تلفات، افزایش خسارت به زیر ساختها، تخریب تجهیزات نظامی و تشدید شکافهای سیاسی را بخشی از شکستهای غیرقابلترمیم رژیم عاصب صهیونیستی برشمرد و در ادامه خاطرنشان کرد: تنها رویکرد رژیم کودک کش اسرائیل تا به امروز تهدید و حمله هوایی و بمباران غزه بوده است که این رویکرد هم به اعتقاد بنده محکوم به شکست می باشد چراکه تا کنون ارتش اسرائیل چند بار در صدد نفوذ و پیشروی زمینی به خاک غزه بوده که با مقاومت رزمندگان حماس مجبور به عقب نشینی شده است و این به دلیل وجود شبکه گسترده تونلهای حماس است که مانع بزرگی در سر راه نظامیهای اسرائیل است. اکنون حماس بیش از پانصد کیلومتر تونل دارد که در عمیقترین بخش آن سی متر زیر زمین است. بخشی از این تونلها دیوارهای بتونی داشته و در برابر انفجار مقاوماند. آنها برقکشی شده و از چراغ و مسیرهای ریلی برخوردار هستند. امکانات اصلی نظامی و انفجاری حماس در این تونلها است که از آنها میتواند نیروهای اسرائیلی را هدف قرار داده و به شدت غافلگیر نمایند و به همین دلیل است که ارتش اسرائیل میترسد که وارد عزه شود و تنها کاری که میکنند فقط بمباران وحشیانه هوایی عزه است.
اردستانی درباره حمایت برخی از سران کشورهای اروپایی و به ویژه جوبایدن رئیس جمهور آمریکا از اسرائیل گفت: اینها نشانه ضعف است! اکثر دولتهای غربی به نفع اسرائیل موضع گرفته اند و آنهم به دلیل آن است که به این اصل پی برده اند که اسرائیل شکننده است به دیدن نتانیاهو میآیند و وی را دلداری میدهند تا ناراحت نباشد. درست است که در عملیات طوفان الاقصی شکنندگی این دولت غاصب بیش از پیش نمایان شده است، اما سران کشورهای عربی و در راس آنها آمریکا میخواهند اسرائیل را دوباره تجدید و آباد کنند، ولی دیگر توان این کار را ندارند.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر اینکه اسرائیل هیچ طرحی برای نابودی غزه ندارد؛ اظهار کرد: اگر ارتش اسرائیل با حمله زمینی بتواند وارد غزه شود هیچ کاری نمیتواند انجام بدهد. واقعیت امر آن است که شرایط با گذشته فرق کرده است. درگیری با حماس که یک ارتش کلاسیک نیست و در جنگ نامتقارن امتیازاتی دارد، کار دشوار و زمانبری است. اسرائیل با تنگناها و چالشهای متعددی روبهرو است که دستکم دستیابی به تمامی اهداف را اگر ناممکن نکند، بسیار دشوار میسازد حمله زمینی به منطقهای با تراکم جمعیتی بالا و جنگ خانه به خانه با نیروهایی که چیزی برای از دست دادن ندارند، کار سربازان اسرائیلی را سخت میکند. آنها در موقعیت خطرناک و آسیبپذیری قرار میگیرند. همیشه نبرد زمینی با مشکلاتی مواجه است و پیروزی در آن سریع نیست بنابراین تنها راهی که اسرائیل دارد این است که آتش بس و توقف جنگ را اعلام کند. آتش بس هم به معنای شکست در این جنگ می باشد و در صورت پذیرش شکست نیز نتانیاهو و وزرایش از راس کار خارج میشوند؛ چون از اداره این جنگ ناتوان بوده اند. بنابراین رهبران وارد میدان میشوند تا قدری اسرائیل را سرپا نگاه دارند و به آن قوت قلب دهند و این کاری اشتباه است. در واقع افکار عمومی را بر علیه خودشان تحریک میکنند؛ یعنی دنیا میفهمد که این، قانون زور و قانون جنگل است.
وی با بیان اینکه قدرت های غربی و آمریکا همیشه نگران دستیابی جمهوری اسلامی ایران به بمب هستهای هستند ؛ تصریح کرد : دستیابی ایران به بمب هسته ای به اعتقاد بنده کاری بسیار پسندیده است؛ چون در مقابل قانون جنگل باید قویو بازدارنده بود. باید جمهوری اسلامی قوی و بازدارنده باشد. آنان اطلاع کاملی دارند که جمهوری اسلامی به غزه و حماس کمک میکند، ولی عنوان میکنند که بی اطلاع هستند. اما این ما هستیم که دستشان را پر کردیم.
اردستانی در پاسخ به این پرسش که در صورت ادامه دار شدن این جنگ آیا شاهد همه گیر شدن آتش این جنگ در سطح منطقه خواهیم بود؟ گفت: اسرائیل در حال فریب افکار عمومی است و عنوان کرده که به غزه حمله زمینی خواهد کرد ولی به نظر بنده اسرائیل اگر چه چند حمله زمینی محدود به برخی از بخش های نوار غزه داشته است اما وارد غزه نخواهد شد و فقط از طریق بمباران هوایی و کشتن مردم بی دفاع در صدد است تا از این طریق بتوانند حماس را مجبور به آزادسازی گروگان های خود کند و در نتجه آنها را مجبور به تسلیم نماید اما حماس تسلیم شدنی و از بین رفتنی نیست. تمام روسای کشورهای غربی مثل انگلیس، آلمان، امریکا و حتی اسرائیل گفتهاند که باید حماس را از بین ببریم و سپس ساکنان غزه را به طرفی مثل کشور مصر مهاجرت دهیم تا از گذرگاه رفح رد شوند و در آنجا مستقر شوند؛ چون در ۵۰ سال گذشته بخش عمدهای از فلسطینیان را مجبور به مهاجرت به جنوب لبنان کردند. لذا کشور لبنان و مصر حاضر به پذیرش فلسطینی ها نیستند؛ نه از باب اینکه دوست ندارند به اینها کمک کنند،نه، بلکه مهاجرت فلسطینیان به مصر، به نفع دولت اسرائیل تمام خواهد شد. به همین دلیل است که مصر مخالفت میکند، ولی عنوان میکند که مسیر کمکهای انسانی و بشردوستانه به غزه را باز میگذارد و اسرائیل هم مجبور به پذیرش است.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با اشاره به ادامه روند بمباران هوایی و کشتن مردم بی دفاع غزه، و نابودی زیر ساخت های شهری مانند آب، برق و امکانات پزشگی، هدف از این کار را تسلیم شدن حماس برشمرد و با تاکید بر اینکه، حماس از بین رفتنی نیست! خاطرنشان کرد: حماس از بین رفتنی نیست؛ چون حماس یک فکر و یک اندیشه است. در فکر مردم فلسطین حرکت مقاومت قرار دارد. به اضافه اینکه اسرائیل باید کانالها و تونلهای رزمندگان حماس را پیدا کند تا شاید بتواند وارد آنها بشود و اُسرای خود را آزاد نماید، که این امر محال و ناشدنی است. چون تونلها در زیر شهرکهای خودِ اسرائیل قرار دارند؛ به مانند تونلهای ما که هواپیماها در زیر زمین است. این تونلها برگرفته از تونلهایی است که عماد مغنیه در غزه و لبنان اقدام به ساخت آنها نمود و ما هم در ایران وقتی مشاهده نمودیم که رژیم غاصب اسرائیل مرتباً در حال خرابکاری و تهدید بمباران زیرساخت های نظامی ما است ما هم دست به چنین اقدامی زدیم . در صورتی که جمهوری اسلامی ایران هم اکنون واقعاً بازدارنده است و امریکاییها از نفوذ ما در منطقه هراسناک هستند ؛ لذا در صدد هستند تا جمهوری اسلامی ایران را وارد این بازی نمایند، در صورتی که نیروهای مسلح کشور ما بسیار باهوش هستند و نیازی به مداخله و درگیری مستقیم نمی بینند چون اگر ایران بخواهد با اسرائیل وارد جنگ شود به صورت نیابتی می تواند از غزه، کرانه باختری، حزبالله، سوریه، جولان و یمن اسرائیل عاصب را موشک باران کند اما این اتفاق نخواهد افتاد؛ چون اسرائیل وارد غزه نخواهد شد و ارتش این کشور از شرایط موجود اطلاع کامل دارد.
وی درباره نقش رسانه ها و رصد اخبار جنگ و اینکه رژیم غاصب صهیونیستی به مانند گذشته نمی تواند اخبار جنگ را به نفع خود در سراسر جهان بازتاب دهد؛گفت: امروزدنیای رسانه متحول و رشد پیدا کرده است. اطلاعات به سرعت در دست افراد قرار میگیرد. درست است برخی اوقات اطلاعات غلط به دست افراد میرسد، ولی هنر این است که اول کدام اطلاعات منتشر میشود؟ اطلاعات اولیه که در ذهن افراد قرار میگیرد، حائز اهمیت است لذا معمولاً اسرائیل از لحاظ کار تبلیغی و روانشناسی تا کنون خیلی قوی عمل نکرده است؛ اما در بمباران و کشتن بیرحمانه کودکان قوی است؛ چون نیروهای هوایی خود را به کار میگیرد و به هر طریقی که دوست دارد مناطق مسکونی و مردم بی دفاع را مورد هدف بمب های خود قرار می دهد مانند آنچه که در بمباران بیمارستان المعمدانی اتفاق افتاد که البته این موضوع ذره ای از کاهش اراده مردم و رزمندگان حماس در مبارزه با ارتش رژیم غاصب اسرائیل نمی کاهد.
اردستانی درباره ارزیابی خود از رویکرد دیپلماسی کشورمان در قضیه غزه اظهار کرد: ما بسیار خوب حرکت کردیم. اولاً خود غربیها اذعان داشتند که ردّ پایی از جمهوری اسلامی در این جنگ وجود ندارد. در صورتی که ردّ پای ما در این قضیه کاملا مشهود بود چراکه موشکها و گلایدرهایی که حماس از آنها برای حمله به رژیم غاصب اسرائیل استفاده نمود، متعلق به جمهوری اسلامی ایران بود اما چون کشورهای غربی و در راس آنها امریکا کاملا از توان و مسئله بازدارندگی نیروهای مسلح ما آگاهی دارند مجبور به انکار این مسئله شدند در نتیجه ما نیز قبول کردیم که ما این تجهیزات را دادیم اما این فلسطینیان بودند که این عملیات را اجرا کردند. رهبر معظم فرمودند که این کار فلسطین است. بله عملیات را فلسطین انجام داد، ولی دست حماس را ما پُر کردیم بنابراین دستگاه دیپلماسی ما تا کنون حرکات خوبی را در این زمینه انجام داده است و مواضع ایران نیز در قبال تحولات فلسطین بجا ، درست و بسیار هوشمندانه بود و مانع از تحمیل هزینه به کشور شد تقریباً پیروز این میدان ایران بود. البته روسیه نیز پیروز است!
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی در پایان با تاکید بر اینکه پیروزیِ ایران از این حیث است که اسرائیل در صدد عادیسازی روابط با کشورهای منطقه بود اما در مقابل ما توانستیم جلوی این عادیسازی را بگیریم و پیمان ابراهیم تا مدتها زیر پا له کنیم! تصریح نمود: روسیه هم از این باب پیروز است که به خوبی توانست از این موقعیت استفاده کند. روسیه در حال جنگ با اوکراین است و توجهات معطوف به جنگ روسیه با اکراین بود اما با این شرایط توجهات معطوف به اسرائیل شد و حال روسیه راحتتر میتواند اوکراین را مورد حمله قرار داده و از بین ببرد. ما از لحاظ دیپلماتیک بسیار خوب عمل کردیم و اگر قدری هم این جنگ بیشتر ادامه پیدا کند، احتمالاً حزب الله ، رزمندگان یمن و حشد الشعبیها وارد خواهند شد و اینها کفایت میکنند و دیگر نیازی نیست ایران وارد عمل شود؛ چون ایران دست آنها را پُر میکند.
انتهای پیام/