احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز، گفت: مشارکت مردم بستگی به چند مطلب دارد. مطلب اول درون تشکیلاتی نظام و عبارت از این است که نیاز مردم در شرایط کنونی چیست و آن عبارت از یک مطلب تحت عنوان «معیشت» است. این معیشت باید توسط دولت تأمین شود و دولت هم دارد تلاش خودش را در این قضایا میکند ولی «تأمین معیشت» در سطح جامعه عامل اصلی برای مشارکت در انتخابات است.
به گزارش«بهارستان آنلاین» ؛ انتخابات مجلس دهم در سال ۹۴ میانگین میزان مشارکت در کل کشور ۶۲ و در تهران ۵۰ درصد بوده است. اما انتخابات مجلس یازدهم در سال ۹۸ میانگین مشارکت در انتخابات ۴۲.۵۷ و مشارکت مردم تهران ۲۶.۲۴ بود. حالا چند ماه مانده به انتخابات مجلس دوازدهم سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان در خصوص میزان مشارکت مردم تهران در انتخابات امسال هشدار داده که «مشارکت در تهران بر اساس نظرسنجیها، تاکنون کمتر از نصف میانگین مشارکت در سطح کشور است، تهران را دریابیم».
در این خصوص با حجتالاسلام و المسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز، گفتوگویی داشتهایم که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
به نظر شما باید چه کار کرد تا «مشارکت حداکثری» در انتخابات اسفند ماه امسال حاصل شود؟
مطلبی که مقام معظم رهبری چند ماه قبل فرمودند، بحث مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت انتخابات است؛ یعنی چهار کلید واژهای که پیوند آنها فرهنگی را برای جامعه انتخاباتی در سطح کشور ایجاد میکند. مهمترین اصل در اینجا «مشارکت مردم» است. مشارکت مردم سه مسأله دیگر را تأمین و تضمین میکند.
«تأمین معیشت» عامل اصلی برای مشارکت در انتخابات است
مشارکت مردم بستگی به چند مطلب دارد. مطلب اول درون تشکیلاتی نظام و عبارت از این است که نیاز مردم در شرایط کنونی چیست و آن عبارت از یک مطلب تحت عنوان «معیشت» است. این معیشت باید توسط دولت تأمین شود و دولت هم دارد تلاش خودش را در این قضایا میکند ولی «تأمین معیشت» در سطح جامعه عامل اصلی برای مشارکت در انتخابات است.
اگر قرار باشد مشارکت فوقالعاده حداقل ۶۰ یا ۴۰ درصدی داشته باشیم، باید به نیازهای جامعه پاسخ داد
مسائلی از این دست، که نیاز جامعه است، باید توسط سه قوه حل شود و تصمیم بگیرند که برخی از این مشکلات را با راهحلهای میانبر مدتدار و کوتاهمدت برای جامعه حل و فصل کنند. این نکته اول است که من فکر میکنم اگر قرار باشد مشارکت فوقالعاده حداقل ۶۰ یا ۴۰ درصدی داشته باشیم، ضرورتا باید به نیازهای جامعه پاسخ داد.
یعنی شما فکر میکنید مشارکت ۴۰ درصدی هم برای انتخابات امسال فوقالعاده است؟
نه؛ ما بیشتر از این توقع داریم. ولی وضعیتی که الآن برای جامعه هست، سختی معیشت و مسائل مربوطهاش، را باید جبران کنیم.
نکته دوم قابل دقت برای حضور مشارکتی «مستندسازی توأم با شفافیت در راستای اعلام عملکرد برای جامعه» است. مردم ما با بصیرت، فهیم، عاقل و دانا هستند و دلیلش هم روشن است. اگر اطلاعات مستند، شفاف و دقیق دور از هر گونه تزویر و مکر به این مردم منتقل شود، خودش عامل رشد حضور در انتخابات است. البته این بحث بستگی به عملکرد نمایندگان در مجلس و دولت و قوه قضائیه دارد.
کاری که قوه قضائیه در جهت مبارزه با فساد در داخل قوه قضائیه و داخل کشور میکند، میزان اعتماد جامعه را به خودش جلب کرده و رشد اعتماد را بالا برده است؛ این حرکت باید ادامه پیدا کند. یعنی حتی آحاد جامعه متوجه شوند که مبارزه با فساد صورت گرفته و نمونههایی هم داریم. شما مقایسه کنید این را میفهمید که مثلا در زمان دولت گذشته خاوریها و این طور مسائل به وجود آمد و در این دولت نمونه سراغ ندارید بلکه اگر هم اتفاق افتاده، بسترش در قبل فراهم شده و یا در شرایط کنونی حادثهای اتفاق افتاده است.
بخشی از جلب رضایت مردم و رشد اعتماد توده مردم به وسیله مبارزه با انواع مختلف فساد است
یعنی بخشی از جلب رضایت مردم و رشد اعتماد توده مردم به وسیله مبارزه با انواع مختلف فساد است. این نیاز به مستندسازی با شفافیت دارد؛ حتی در بحث بودجه و مطالبی که الآن هست. مردم اگر اعتماد پیدا کردند، چرا رأی ندهند؟ قشنگ هم میآیند رأی میدهند.
نکته بعدی قابل توجه که باید دقت کرد این است که اجرای قانون دور از هرگونه وابستگیها و رانتها باید تحقق پیدا کند. یعنی وزارت کشوری که پای این کار آمده و مأموریت قانونیاش هست، در استانداریها دقیقا نظارت شود که وسط اجرای قانون کسی کاری نکند که آدمهای ناجور به بحثهای نظارتی بیایند. بالأخره نظارت شورای نگهبان و نظارت معتمدین هست. در اینجا اجرای قانون میتواند پاسخگوی اعتراضات و مسائل مختلف باشد.
چون توسط فعالان سیاسی انتقاداتی به قانون جدید انتخابات مطرح هست، حتی با وجود این انتقاداتی که در زمینه پیش ثبتنام و نوع نظارت شورای نگهبان هست، شما تأکید دارید که باید همین قانون فعلی اجرا شود؟
اتفاقا پیش ثبتنام انتخابات خیلی خوب بود. یعنی فرصت ۱۰ روزهای که شورای نگهبان داشت الآن به سه چهار ماه تبدیل شده و فرصت بسیار خوب است. کسانی هم که میخواهند به میدان این انتخابات بیایند، باید قانون را اجرا کنند. بالأخره اگر مسئولی بوده که قانونا نمیتوانسته بیاید ولی استعفا داده و آمده، باید به موقع استعفا داده باشد.
نظارت بر حسن اجرای قانون رسالت دستگاه اجرایی و دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و نظارتی کشور است. اگر این به خوبی صورت بگیرد، بعضی مسائل مثل رانت افشا خواهد شد و میزان اعتماد را بالا میبرد و اثر وضعی آن را در میزان مشارکت میبینیم.
بخش آخر هم، ما میبینیم که امپراتوری رسانهای جهانی علیه جمهوری اسلامی فعال است، هفت هزار دستگاه فعال رسانه و وسایل آن در اختیار صهیونیسم است و بیکار ننشستهاند؛ در تخریب انتخابات ما در فضای مجازی و ماهوارهها حرف میزنند. آن پاسخگویی مستند پاسخگوی این امپراتوری رسانهای است. بالأخره اینترنشنال، بی بی سی، منوتو و دیگران همه فعال هستند برای اینکه یک انتخابات کمشوری داشته باشیم و بعد آنها بتوانند روی آن مانور بدهند.
بالأخره نباید از دشمنی بیگانگان غافل بود. دستگاههای ارتباطی، رسانهها و حتی اطلاعاتی و امنیتی باید تدبیری در این قضیه داشته باشند. این هم میتواند عامل رشد باشد. این را هم تجربه کردهایم که آمریکا، اسرائیل و اروپاییها در هر انتخاباتی حرکتی میکردند که مقدمهای برای رشد حضور مردم بود. نبرد طوفان الأقصی ان شاء الله مقدمه بسیار خوبی برای این حضور است. امیدوارم خوب بهرهبرداری کنیم.
در طول ۴۴ سال گذشته شاهد بودهایم که همواره حضور مردم کشور و نظام را از چالشها عبور داده است. مشارکت مردم در انتخابات امسال چقدر میتواند به عبور کشور از چالشهای اقتصادی و غیر اقتصادی کمک کند؟
ما یک تجربه ۴۴ ساله داریم. «وحدت امت حول محور ولایت» حلّال بسیاری از چالشهای داخلی و خارجی است. این به عنوان یک نقطه مثبت ملت ایران است. ما معتقدیم اگر پایهها و بنیههای این انسجام درون تشکیلاتی و وحدت حول محور ولایت تقویت شود، مشارکت را چند برابر میکند.
انتهای پیام/