مدیر حوزه های علمیه، جبهه مقاومت را تنها یکی از نمادهای گفتمان انقلاب اسلامی دانست و گفت: تجلی انقلاب اسلامی در جهان بسیار فراتر از مقاومت است و هرجای دنیا که برویم پرتوهایی از انقلاب در آنجا نورافشانی دارد.
آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در دیدار حمید مجیدیمهر رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه و حجت الاسلام والمسلمین اسکندری مدیرکل اوقاف استان قم با تسلیت فرا رسیدن ایام فاطمیه، ضمن قدردانی از خدمات عام اوقاف در سطح کشور و موضوعات مختلف بویژه در زمینه فعالیتهای قرآنی، اظهار کرد: کارها و خدمات سازمان اوقاف را باید تقدیر کرد و این کار یک کار دینی و انقلابی بسیار مهم است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: در فضای کشور و حوزه و با مساعدت نهادهای گوناگون و مردم، شاهد درخشش فعالیتهای قرآنی و تا حدودی حدیثی هستیم.
آیتالله اعرافی درباره تحولات آموزش قرآن، خاطرنشان کرد: اکنون گرایش قرآنی و تفسیری در درختواره رشتههای حوزه قرار دارد و در حداقل ۲۰ نهاد حوزوی فعالیت پژوهشی و آموزشی قرآنی در حدود ۳۰، ۴۰ رشته اجرا میشود و به تبع این تنوع رشتهها و گرایشها، پایان نامههای قرآنی و مجلات و مقالات قرآنی، فضای حوزه واقعا یک تحول چشمگیری را تجربه کرده است.
مدیر حوزه های علمیه کشور بیان کرد: حوزه از لحاظ تحقیقی و پژوهشی هم مرزهای مربوط به علوم قرآن را توسعه داده و بعد از اینکه علامه طباطبایی(ره) پایه گذار یک حرکت نوین بود ما شاهد شکلگیری رشتهها و تحقیقات جدید بودیم، به طور مثال در زمینه تفسیرهای موضوعی ناظر به علوم انسانی و اجتماعی، رشته و تحقیقات جدیدی پایه ریزی شده و اکنون در درسهای آزاد حوزه بیش از ۲۰۰ درس تفسیر وجود دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مجموعههای تفسیرهای ترتیبی جامع آیات عظام جوادی آملی، مکارم شیرازی و سبحانی بعد از علامه طباطبایی(ره) مجموعه کامل تفسیر قرآنی هستند.
آیت الله اعرافی عنوان کرد: رویکرد مکاتب تفسیری، نقد آرای مستشرقین و تخصص و گرایشهای ویژه تفسیری که سابقه ندارد، شکل گرفته و این یک کار بزرگ آموزشی و پژوهشی است که در حوزه شکل گرفته و در حال پیشرفت است و اینها افتخارات عصر انقلاب اسلامی است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اضافه کرد: نظیر این در دانشگاهها نیز وجود دارد که ۲۰رشته و گرایش مختلف در پایان نامهها و تحقیقات و … در سطح کشور و در زمینههای قرآنی وجود دارد و شبیه به این در نهج البلاغه و صحیفه هم تقریبا شروع شده البته به این قوت و استحکام نیست و این یک مقوله علمی و پژوهشی و تحقیقاتی است که در منظومه قرآن، تفسیر و علوم قرآن رقم خورده است و در کنار اینها در زمینه قرائت و تجوید و ارتباطهای این چنینی جریانهای وسیعی در دانشگاه و آموزش و پرورش و مساجد و حوزههای علمیه شکل گرفته است.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: اگر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و فرهنگی و ترویجی در رشتههای قرآن در سطح کشور جمع شود حتماً در دنیای اسلام و در هیچ کجای دیگر چنین پیشرفتی در این زمینه وجود ندارد.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه قم در یکصد سال اخیر در حوزه قرآن و علوم مرتبط با آن بین ۲۰ تا ۳۰ نکته مهم تحولی دارد که دستاوردهای آن نیز ملموس است، ابراز کرد: این آفاق جلوی روی ما قرار دارد و چنانچه بتوانیدهرچه بیشتر جشنواره را به سوی این مسائل سوق دهید، آنگاه شما پیشران مهمی برای این تحولات پیشرو خواهید شد.
مدیر حوزه های علمیه افزود: شاید گام اول آن این است که گام جامع تری برای تدوین یک مجموعه از تطورات مربوط به بحثهای قرآنی بردارید و اینکه این تدوین به حالت نرم افزار و هوشمند باشد و سال به سال هم تکمیل گردد؛ اینکار را میتوانید انجام داده و هرسال هم یک گزارش از آن ارائه دهید و این کار بزرگی بوده که جای آن خالی است و با آن در حقیقت یک نگاه جامع به تطورات بحثهای قرآنی در طول این چند دهه میتوانید داشته باشید و شما محور اطلاعات جامع مربوط به قرآن شوید و این یک افتخاری برای اوقاف میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این کار را میشود مقدمهای قرار داد برای پیشنهاد بعدی که رنکینگ کارهای قرآنی در جهان اسلام و دنیا است و شما به محوری برای رتبه بندی کارهای قرآنی در دنیا تبدیل شوید.
آیت الله اعرافی عنوان کرد: این نکته هم معلوم است که در دنیا هرچه روی قرآن و پیامبر(ص) کار کنیم، در واقع گفتمان انقلاب اسلامی را پررنگ تر میکنیم، چرا که این دو پرچمهای برافراشتهای ست که ما را زیر خیمه اسلام جمع میکند.
مدیر حوزه های علمیه در ادامه بُعد بین الملل گفتمان انقلاب اسلامی را مسئله بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مقاومت یکی از نمادهای گفتمان انقلاب اسلامی است، اما تمام آن نیست، چرا که تجلی انقلاب اسلامی در جهان خیلی فراتر از مقاومت است و مقاومت یک نماد شاخص و ممتاز آن می باشد، اما هر جای دنیا که برویم انقلاب اسلامی آنجا پرتو افشانی دارد و برای باروری این گفتمان در صحنه بین الملل نیاز به کار بیشتری می باشد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه زمینه رشد و گسترش اندیشه اسلام ناب انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است، گفت: متاسفانه بهره برداری ما از این فرصت کم است که هرچه میشود باید روی این رویکرد در حوزه بین الملل کار شود.
وی خطاب به دست اندر کاران برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم بیان کرد: حضور بیش از ۱۰۰ کشور در مسابقات، پدیده مبارکی است و این باید توسعه یابد.
آیت الله اعرافی افزود: فعال سازی ظرفیتهای جدی و جدید برای توسعه دایره مسابقات و جذب مخاطبان بیشتر و اطلاع رسانی و بازتاب بالاتر، یک اصل راهبردی است که هرچه روی آن کار شود به جاست و جایگاه خود اوقاف را هم بالاتر میبرد، از این رو تاکید من بر افزایش کشورهای شرکت کننده است.
مدیر حوزه های علمیه در پایان خاطرنشان کرد: نکته دیگر که دغدغه همه ما باید باشد، نسل جوان است. نسل جوان دربردارنده بهترین روحهاست اما درصدی از آنها هم در معرض خطرهای زیادی هستند و مسائل قرآنی خیلی میتواند در ساخت نسل جوان اثرگذار باشد، لذا عنایت ویژه به نوجوانان و جوانان بخصوص در آموزش و پرورش و دانشگاه داشته باشید و آنها را وارد این چرخه کنید، چراکسی هرکه با قرآن مانوس شد، بیمه می شود.