آیت الله اعرافی در جمع طلاب مدرسه علمیه ثامن الائمه(ع):

کسی که به حوزه می آید باید آماده جهاد و شهادت باشد

مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: مشکلات و سختی ها همواره با تاریخ انبیاء، اولیاء و علما گره خورده است، اصل این است کسی که به اینجا آمد باید آماده جهاد و شهادت باشد؛ حوزه علمیه یعنی جای جهاد علمی، معنوی و اخلاقی.

به گزارش ترسیم از حوزه، آیت الله اعرافی در بازدید از مدرسه علمیه ثامن الائمه(ع) قم در جمع طلاب این مدرسه به تبیین ضرورت آگاهی از تاریخ حوزه های علمیه پرداخت و گفت: حوزه یک تاریخ بزرگ و نقش بی بدیل در ایران، منطقه و جهان اسلام ایفا کرده است و از نکات مهم برای هر طلبه هویت یابی حوزوی به معنای دقیق و جامع است.
مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: همواره حوزه های علمیه در طول تاریخ پرفروغ و درخشان بوده اند، به عنوان مثال حوزه حله یکی دو قرن کانون حوزه در دنیای اسلام بوده است و علامه حلی(ره) با آن فوق العادگی در بیست وشش سالگی مرجع و رئیس اصلی حوزه حله بوده است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: قم نیز با محوریت حاج شیخ عبدالکریم (ره) در سال ۱۳۰۱ پایه یک دوره جدیدی از فقه و اصول و شکل‌گیری حوزه‌های خوب فقهی و اصولی را تجربه کرد.

وی افزود: جای این کار خالی است که یک کتاب جامع نوشته بشود و حوزه را به صورت یک موجود زنده به هم پیوسته تاریخی معرفی کند که بیش از هزار سال عمر کرده و بزرگانش چنین افرادی بودند و چنین فعالیت هایی داشته است.

به گفته آیت الله اعرافی، کانون های اصلی حوزه های علمیه مختلف بوده اند، اما به هم پیوستگی دارند و با اینکه تفاوت هایی داشته اند، اما در اصل علم و دانش هیچ تفاوتی نداشته اند.


آیت الله اعرافی ابراز داشت: حوزه های علمیه در امتداد حضور ایرانیان رشد و پیشرفت کردند تا در دوران معاصر حوزه علمیه قم بازسازی شد که منشاء برکات زیادی در عصر حاضر شد؛ توسعه مرزهای علوم اسلامی در دهه های اخیر به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است؛ در عصر جدید حوزه های علمیه به ویژه حوزه علمیه قم رشد چشمگیری داشته است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگی های حوزه های علمیه در طول تاریخ عمق علمی و دانشی بوده که با خیلی از مراکز دینی ادیان دیگر متفاوت است؛ حوزه شیعی همواره کانون جوشان و مرکز قوی علم، اندیشه ورزی و تولید علمی بوده است و حتی در دوران اخباری گری که موجی آمد و بسیاری از حوزه ها را گرفت اما هنوز بسیاری از حوزه ها منبع علم و دانش باقی ماندند.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه تاریخ حوزه‌های علمیه از ستارگان پرفروغ حکمت، فقاهت، معرفت و علوم الهی ور سایر علوم بشری فعال بوده و هست، یادآور شد: ما از شیخ مفیدها، شیخ طوسی‌ها، خواجه نصیرها، علامه حلی‌ها تا شیخ انصاری‌ها و علامه طباطبایی‌ها و آن همه ستارگان پرفروغی که ارکان علم بوده‌اند و پایه ریزان و گسترش دهندگان علوم الهی بوده‌اند را در حوزه علمیه داریم.

وی گفت: امروز اگر کسی فقیه باشد حتما با بسیاری از نظامات حقوقی دنیا می تواند دست و پنجه نرم کند و به آنها تسلط داشته باشد؛ در دنیای امروز آن‌قدر دامنه نیاز و سوال و پرسش از ما وجود دارد که با همه این ذخایر و عظمت، هنوز کم داریم و باید تلاش مضاعف کنیم.

*سبک و سلوک اخلاقی و معنوی حوزه در هیچ جا نیست

آیت الله اعرافی با اشاره به سبک و سلوک اخلاقی و معنوی حاکم بر حوزه های علمیه، ابراز داشت: سبک و سلوک اخلاقی و معنوی حوزه واقعا در هیچ جا نیست؛ حوزه همیشه با فراز و فرود سیاست ورز بوده است و در مقاطعی نیز تحول ایجاد کرده است که اوج آن در زمان امام خمینی(ره) بوده است.

* کسی که به حوزه می آید عهد می بندد و باید پای آن بماند

وی با اشاره به وجود سختی ها و مشکلاتی که در حوزه وجود دارد، تاکید کرد: مشکلات و سختی ها همواره با تاریخ انبیاء، اولیاء و علما گره خورده است، اصل این است کسی که به اینجا آمد باید آماده جهاد و شهادت باشد؛ حوزه علمیه یعنی جای جهاد علمی، معنوی و اخلاقی؛ کسی که به حوزه می آید عهد می بندد و باید پای آن بماند.

آیت الله اعرافی با حضور در مدرسه علمیه ثامن الائمه علیه السلام قم با طلاب این مدرسه دیدار و گفتگو کرد و در نشستی با مدیر و مسئولین مدرسه علمیه ثامن الائمه(ع) مشکلات و موانع تحصیلی در این مدرسه را مورد بحث و بررسی قرار داد.

انتهای پیام

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://tarsimonline.ir/?p=12866

admin

admin

بررسی اخبار و تحولات روز ایران و جهان

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی:

Skip to content
م?.