واکاوی مشکلات صنعت لوازم خانگی؛

چرا با وجود تولید انحصاری لوازم خانگی قیمت آنها اقتصادی نیست؟

با توجه به انحصاری بودن تولید این محصولات در کشور و عدم واردات کالاهای تولیدی مشابه باید علت چرایی اینکه چرا تولیدات اینگونه محصولات اینقدر در کشور گران تمام می شود باشیم.

امیرحسین عصاریان برای خبرگزاری ترسیم نوشت : افزایش قیمت  ۱۰۰ درصدی بازار لوازم خانگی در چند ماه گذشته این شائبه را در ذهن هر کسی ایجاد می کند که چرا ساخت کالاهای ساخت داخل با وجود حمایت هایی که از این صنعت توسط دولت شده است اینقدر گران تمام می‌شود وعلت آن چیست ؟

به گزارش خبرگزاری «ترسیم» ؛ امیرحسین عصاریان  در ادامه نوشته است:  اگرچه قیمت تمام شده محصولات لوازم خانگی در کشور بایستی از محصولات مشابه خارجی کمتر باشد اما در برخی از محصولات حتی قیمت ها بالاتر از قیمت مشابه خارجی دارند که واقعا این موضوع جای بسیاری از اگر و اماها دارد.

نکته قابل تامل این است که از اسفند ماه سال گذشته افزایش های افسارگسیخته در این صنعت آغاز شده و برخی تولیدکنندگان از بازار داغ شب عید سواستفاده کردند و قیمت محصولات‌شان را تا حدود ۸۰ درصد و بسته به نوع محصول بالا برده ا ند و در اردیبهشت ماه امسال نیز بازار شاهد موج جدیدی از افزایش قیمت‌ انواع محصولات لوازم خانگی و فهرستی از نرخ‌های جدید بود.

در این فضا اگرچه مدیرکل لوازم‌خانگی وزارت صنعت درباره وضعیت بازار لوازم‌خانگی گفته است که صنعت لوازم‌خانگی تابع قیمت‌گذاری هستند و سازمان حمایت هیچ‌گونه افزایش قیمتی را مصوب نکرده است و افزایش قیمت‌ها مورد تایید وزارت صمت نیز نیست اما از سوی دیگر هم باید به مشکلات تولیدکنندگان محصولات لوازم خانگی هم توجه نمود و موانع موجود در حل این مشکلات را از سر راه آنها برداشت.

البته با وجود تورم ۴۲ درصدی و دوبرابر شدن قیمت ارز، نمی‌توان از تولیدکنندگان این انتظار را داشت که بتوانند قیمت‌ها را ثابت نگه دارند چراکه بخش بزرگی از تولیدکنندگان به دلیل عدم دسترسی مواد اولیه در بورس و تهیه نمودن مواد اولیه از بازار آزاد عملا نمی توانند برنامه‌ریزی بلند مدت برای واحد های تولیدی خود در  چنین شرایطی داشته باشند لذا پیشنهاد می شود تا با برون سپاری و اعتماد به بخش خصوصی کلیه اموری که قابل تفویض به بخش خصوصی است را به این بخش تفویض نمایند  تا بخش خصوصی بتواند با رفع موانع تولید به جهش تولید مد نظر خود برسد.

بر طبق اعلام معاونت امور صنایع وزارت صمت،در حوزه لوازم‌خانگی بیش از ۵۰۰ واحد تولیدی فعال هستند که ۳۳ واحد آن در حوزه یخچال و فریزر، ۱۹ واحد در حوزه ماشین لباسشویی، ۳۶ واحد در تولید کولر آبی و هشت واحد تولید تلویزیون و بیش از ۹۰ واحد تولید وسایل گازسوز و مابقی در سایر تولید کالاها فعالیت می‌کنند.

با این تفاصیل در پایان باید با توجه به انحصاری بودن تولید این محصولات در کشور و عدم واردات کالاهای تولیدی مشابه باید علت چرایی اینکه چرا تولیدات اینگونه محصولات اینقدر گران تمام می شود باشیم که بهارستان آنلاین در آینده بسیار نزدیک علت این چرایی ها را با مسئولان، تولیدکنندگان و کارشناسان ارشد این صنعت در میان خواهد گذاشت تا شاید بتوانیم کمک حالی برای شکوفایی این صنعت در کشور باشیم.

انتهای پیام/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://tarsimonline.ir/?p=9938

admin

admin

بررسی اخبار و تحولات روز ایران و جهان

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی:

Skip to content
إسرائي?.